- Her er du:
- Hjem
> - Behandlingstid og filutveksling (this page)
Behandlingstid og filutveksling
Bakgrunnen for en behandlingstid på tre uker, er at oppdatering av Vareregisteret med nye varer går gjennom flere trinn der flere aktører er involvert. Før vareinformasjon utveksles mellom de ulike aktørene, må innmeldingen saksbehandles av Farmalogg. Ved eventuelle mangelfulle eller uklare innmeldinger må vi ha tid til å konferere med innmelder før saksbehandlingen kan fullføres. Etter fullført saksbehandling kompletteres vareinformasjon via datafiler som utveksles mellom aktørene. Denne prosessen tar ca. to uker.
WHO Collaborating Centre for Drug Statistics Methodology hos Folkehelseinstituttet skal godkjenne ATC-kode, definert døgndose, statistikkfaktor osv. for legemidler med og uten markedsføringstillatelse, naturlegemidler, tradisjonelle og veletablerte plantebaserte legemidler og apotektilvirkede legemidler. DMP mottar informasjon om markedsføringsdato og skal legge til eventuelle maksimalpriser, refusjonskoder og tilhørende refusjonsopplysninger, refusjonspriser, trinnpriser og byttegruppekoder for aktuelle preparater. Helfo skal legge til pris- og refusjonsopplysninger for medisinsk utstyr og næringsmidler. Grossistene skal deretter bearbeide vareinformasjonen internt i sine systemer for å klargjøre for bestilling fra apotek.
Grossister mottar opplysninger om alle varer som er ferdig behandlet, også de med markedsføringsdato fram i tid. Reseptpliktige legemidler til human bruk med markedsføringstillatelse i Norge blir ferdig behandlet når de er oppdatert med godkjent maksimalpris fra DMP.
Datoer for filutvekslingene mellom de ulike aktørene framkommer i oversikten over innmeldingsfrister og vareoppdaterings-/markedsføringsdatoer i apotek.